Lody Kukurydziane Karmelowe
Karmelowe lody kukurydziane wymagają około 45 minut od początku do końca. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 7. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz cukierki karmelowe, cukier, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Lody Kukurydziane Karmelowe, Lody Kukurydziane Karmelowe, oraz Słodka kukurydza i solone lody karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć kukurydzę i pół na pół w robocie kuchennym; proces do gładkiej (około 1 minuty).
Wlać puree mieszanki kukurydzy na sito na dużej misce, zastrzegając płyn; wyrzucić ciała stałe.
Dodać 2 szklanki mleka, cukier, sól i żółtka; wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę do dużego rondla; gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje (nie gotować), stale mieszając (około 20 minut).
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 30 minut lub aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową, od czasu do czasu mieszając.
Połącz 3 łyżki mleka i karmelki w małym rondlu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 10 minut lub aż karmelki stopić, często mieszając.
Zdjąć z ognia; trzepaczka do uzyskania gładkiej powierzchni. Lekko schłodzić.
Wlać mieszankę kukurydzy do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Wymieszać w mieszaninie karmelowej. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 2 godziny.