Lody kokosowo-Piloncillo z kokosowymi chipsami Tortilla i salsą owocową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj lodów Coconut-Piloncillo z kokosowymi chipsami Tortilla i Salsanem owocowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz cukier, mleko kokosowe, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Lody kokosowo-Piloncillo z kokosowymi chipsami Tortilla i salsą owocową, Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami Tortilla, oraz Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużym dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z połówek fasoli waniliowej; dodać fasolę. Bringto gotować na średnim ogniu, mieszając, aż rozpuszcza się filoncillo.
Zdjąć z ognia.Osłona i strome 30 minut.
Żółtka ubić w dużej misce.Stopniowo ubijaj mieszankę mleka kokosowego.Wróć do tego samego rondla. Wymieszać overmedium-na małym ogniu, aż lekko zagęszczonei termometr rejestruje 160 ° F, około 4 minut. Schłodzić 1 godzinę, następnie schłodzić co najmniej 2 godziny lub przykryć i schłodzić do 1 dnia.
Removevanilla połówki fasoli. Przetwórz krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do kontenera. Coverand zamrażać co najmniej 6 godzin i do 2 dni (lody nie będzie bardzo twardy).
Rozgrzej piekarnik do375°F. Linia do pieczenia blachy z pergmentpaper. Używając małej płytki jako prowadnicy, Wytnij 6-calową rundę z każdej tortilli.
Wytnij każdy na 6 trójkątów. Ponownie zmontuj na przygotowanym arkuszu.
Zmiel kokosa i 1 łyżeczkę cukru. Ubić białka jaj w małej bowluntil spieniony.
Posmaruj trochę białka jajek na całej długości tortilli.
Posypać równomiernie 2 łyżeczki cukru, a następnie 2 łyżeczki zmielonej mieszanki kokosowej.
Piec tortille, aż chrupiące i toppingis złoty, o 20 protokół. Super. Breaktriangles apart. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień naprzód. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Praca z 1 mango na raz, standmango na boku.
Odciąć zaokrąglony policzekz każdej strony dołu. Używając vegetablepeeler, usuń skórę z policzków i resztę Mango.
Pokroić cały miąższ mango w drobną kostkę.
Miejsce w średniej misce.
Dodać jagody, miętę i 2 łyżki cukru; delikatnie wymieszać z salsą. Zużyć natychmiast lub przykryć i schłodzić do 2 godzin.
Łyżka lodów do środka płytkich. Top lub surround lody scoopswith Salsa owoców.
Udekoruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
* Dostępne w wielu supermarketach i na rynkach indyjskich, Południowo-Wschodniej Azji i latynoskich.
** Cukier surowy meksykański w kształcie twardych kostek (mniejsze kawałki są czasami oznaczone panocha); sprzedawany na rynkach latynoskich.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 140 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!