Lody Klonowo-Rozmarynowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka syropu klonowego, pół na pół, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 104 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Domowe Pałeczki Do Lodów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać pół na pół na wolnym ogniu i dodać rozmaryn. Gotować na najniższym możliwym ogniu przez 20 minut, przykryte, od czasu do czasu mieszając dno.
Połącz żółtka i syrop klonowy w misce i ubijaj do bardzo dobrego połączenia. Powoli dodawać około 1/3 mleka do miski, jedną chochlę na raz, stale ubijając. Następnie przenieść mieszaninę żółtka z powrotem do garnka i ubijać, aby połączyć.
Gotować krem na średnim małym ogniu, ubijając często, aż zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Dodaj sól do smaku, a następnie przelej do pojemnika, aby schłodzić przez noc w lodówce.
Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieś lody do zamrażarki na kilka godzin, aby mogły stwardnieć.