Lody Klonowo-Figowe
Lody Klonowo-figowe to bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 7G białka, oraz 41g tłuszczu. Za 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 7 godzin i 45 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga syropu klonowego, żółtek jaj, śmietany i ciężkiej śmietany do ubijania. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Spróbuj Lody Klonowo-Figowe, Lody Figowe, oraz Lody Z Boczkiem Klonowym {Nie Jest Potrzebny Ekspres Do Lodów!} dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: maszyna do lodów
Zagotuj 2 szklanki wody i figi w ciężkim małym rondlu na dużym ogniu. Przykryj i zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracając, aż figi będą bardzo miękkie, około 30 minut.
Przenieś figi i 1/2 szklanki płynu do gotowania do robota kuchennego (lub dodaj trochę wody, aby zrobić 1/2 szklanki). Mieszaj, aż figi zostaną zmiksowane i nie pozostaną żadne duże grudki.
Przełóż do małej miski, przykryj i schłódź. (Przecier figowy można zrobić 1 tydzień wcześniej.)
Ubij śmietanę, cukier, syrop klonowy, sól i żółtka w ciężkim, dużym rondlu, aż się zmiksują.
Ubijaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką (a temperatura rejestruje się od 170 Stopni F do 180 stopni F), 4 do 5 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i natychmiast ubij 1/2 szklanki puree figowego do kremu, zachowując Pozostałe puree figowe.
Przełóż krem do miski i schłódź bez przykrycia, aż ostygnie, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Przetwarzaj krem w lodziarce zgodnie z instrukcjami producenta.
Przełożyć do miski, szczelnie przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 6 godzin i do 3 dni.
Zbierz lody do kielichów lub misek. Na wierzchu nałóż trochę Brandowanego sosu Klonowo-figowego, posyp orzeszkami pinii i podawaj.
Wymieszaj puree figowe, syrop klonowy i brandy w małej misce, aż się połączą. Przykryj i schłódź, aż będzie potrzebny. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej.)
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Lody można łączyć z kremową Sherry, napojem alkoholowym i kategorią produktów spożywczych. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować St. Francis Old Vines Zinfandel. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![St. Francis Old Vines Zinfandel]()
St. Francis Old Vines Zinfandel
Kiedy mówimy "stare winorośle", mamy na myśli winorośl, która ma co najmniej pięćdziesiąt, a często nawet sto lat. Znaleźliśmy serię małych winnic w hrabstwie Sonoma, które pochodzą z przełomu ubiegłego wieku. Ze względu na ich wielki wiek, działki te dają mniej niż cztery tony na akr wyjątkowo skoncentrowanych owoców. Winorośle Petite Sirah i Alicante bouschet posadzone wśród Zinfandel dodają tekstury i koloru mieszance polnej. "Zbiory mieliśmy późno, więc niektóre winogrona stały się rodzynkami, co jeszcze bardziej intensyfikuje smaki odmianowe. Po zmiażdżeniu wino jest fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dwanaście do osiemnastu dni, a następnie leżakowane w nowych beczkach z amerykańskiego dębu od dwunastu do piętnastu miesięcy. Wino odbywa się kolejne cztery do ośmiu miesięcy po butelkowaniu. To pulchny, warstwowy Zin o złożonych smakach czarnej wiśni, malin i czarnego pieprzu, które rozwijają się na podniebieniu."