Lody Klonowe

Lody Klonowe
Lody klonowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 590 kalorii, 6G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odebrać sól, śmietanę, syrop klonowy klasy b, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Waniliowe Chai dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzać syrop klonowy w małym rondlu na średnim ogniu, gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o ćwierć, o 5 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać śmietanę i mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż tylko gotować, o 5 protokół. W międzyczasie ubijamy żółtka w średniej żaroodpornej misce, aż do jasnego koloru i lekko zgęstnieją, około 2 minut.Gdy mieszanka mleka się gotuje, zdjąć z ognia i wlać około 1/2 szklanki do żółtek, stale ubijając. Powrót mieszaninę żółtka do rondla z pozostałą mieszaniną mleka i umieścić na średnim ogniu. Gotować, ciągle mieszając, aż krem będzie gęsty i pokryje tył łyżki, około 3 minut. (Po uruchomieniu palcem przez krem, linia powinna trzymać i nie uruchomić z powrotem do siebie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Usunąć krem z ognia i wymieszać z syropem klonowym i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
RedukcjaRedukcja
BudyńBudyń
SólSól
5
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach do dużej żaroodpornej miski i umieścić nad łaźnią lodową, aż ostygnie, około 40 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Gdy baza lodowa jest schłodzona, zamrozić ją w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
BazaBaza
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn