Lody Klonowe
Lody klonowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 590 kalorii, 6G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odebrać sól, śmietanę, syrop klonowy klasy b, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Waniliowe Chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.
Podgrzać syrop klonowy w małym rondlu na średnim ogniu, gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o ćwierć, o 5 minut. Odstawić.
Podgrzać śmietanę i mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż tylko gotować, o 5 protokół. W międzyczasie ubijamy żółtka w średniej żaroodpornej misce, aż do jasnego koloru i lekko zgęstnieją, około 2 minut.Gdy mieszanka mleka się gotuje, zdjąć z ognia i wlać około 1/2 szklanki do żółtek, stale ubijając. Powrót mieszaninę żółtka do rondla z pozostałą mieszaniną mleka i umieścić na średnim ogniu. Gotować, ciągle mieszając, aż krem będzie gęsty i pokryje tył łyżki, około 3 minut. (Po uruchomieniu palcem przez krem, linia powinna trzymać i nie uruchomić z powrotem do siebie.)
Usunąć krem z ognia i wymieszać z syropem klonowym i solą.
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach do dużej żaroodpornej miski i umieścić nad łaźnią lodową, aż ostygnie, około 40 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Gdy baza lodowa jest schłodzona, zamrozić ją w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.