Lody Karmelowe
Lody karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, sól koszerną, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.
Połączyć śmietanę, pół na pół i nasiona wanilii w dużej misce i odstawić.
W dużym rondlu połącz cukier i wodę i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Niech gotować, aż mieszanina zmieni kolor na ciemny bursztyn i zapachy tosty, o 5 do 7 protokół. Natychmiast zdjąć z ognia i powoli dodać mieszaninę śmietany, ubijając aż równomiernie włączone. Powrót rondel do pieca i umieścić na średnim ogniu, aby utrzymać ciepło.W międzyczasie żółtka ubić w dużej misce, aż będą bladożółte, około 5 minut.
Stale ubijając, powoli wlać do jajek około 1 szklanki sosu karmelowego.
Wlać mieszaninę jajek z powrotem do rondla z pozostałym sosem karmelowym, wymieszać z solą i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż będzie tak lepki jak stopione lody i pokrywa tył łyżki, około 5 minut. (Gdy narysujesz palcem łyżkę, powinna ona zrobić znak przez krem, który nie powinien wrócić do siebie.)
Wyjąć z ciepła i odcedzić przez drobny sitko siatkowe do dużej żaroodpornej miski.
Umieść miskę nad łaźnią z lodem, aby schłodzić, około 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu.Gdy podstawa lodów jest zimna, przykryj i umieść w lodówce, aby całkowicie schłodzić, co najmniej 3 godziny lub przez noc. Po wystygnięciu zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Lody będą przechowywane w zamrażarce przez 1 tydzień.