Lody Karmelowe

Lody Karmelowe
Lody karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, sól koszerną, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połączyć śmietanę, pół na pół i nasiona wanilii w dużej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
W dużym rondlu połącz cukier i wodę i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
5
Niech gotować, aż mieszanina zmieni kolor na ciemny bursztyn i zapachy tosty, o 5 do 7 protokół. Natychmiast zdjąć z ognia i powoli dodać mieszaninę śmietany, ubijając aż równomiernie włączone. Powrót rondel do pieca i umieścić na średnim ogniu, aby utrzymać ciepło.W międzyczasie żółtka ubić w dużej misce, aż będą bladożółte, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiecPiec
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Stale ubijając, powoli wlać do jajek około 1 szklanki sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wlać mieszaninę jajek z powrotem do rondla z pozostałym sosem karmelowym, wymieszać z solą i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż będzie tak lepki jak stopione lody i pokrywa tył łyżki, około 5 minut. (Gdy narysujesz palcem łyżkę, powinna ona zrobić znak przez krem, który nie powinien wrócić do siebie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
LodyLody
BudyńBudyń
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Wyjąć z ciepła i odcedzić przez drobny sitko siatkowe do dużej żaroodpornej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Umieść miskę nad łaźnią z lodem, aby schłodzić, około 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu.Gdy podstawa lodów jest zimna, przykryj i umieść w lodówce, aby całkowicie schłodzić, co najmniej 3 godziny lub przez noc. Po wystygnięciu zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Lody będą przechowywane w zamrażarce przez 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn