Lody Jagodowe
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Lody Berry Berry może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 14 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Jeśli masz maślankę, wodę, śmietanę do bicia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, oraz Sałatka jagodowo-awokado szpinakowa z Fetanem i pistacjami w kremowym sosie z maku jagodowego.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w pojemniku elektrycznego blendera; przykryj i przetworz do gładkości, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki.
Umieścić mieszankę jagodową w sitku z siatki drucianej; nacisnąć tylną łyżką po bokach Sitka, aby wycisnąć sok. Wyrzucić miąższ i nasiona pozostające w sitku.
Dodać cukier, maślankę, śmietanę i sok pomarańczowy do odcedzonej mieszaniny; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażarki z ręcznie obracaną lub elektryczną zamrażarką o pojemności 1 galona. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj zamrażarkę z dodatkowym lodem i solą kamienną i odstaw na 1 godzinę przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi jagodami.