Lody figowo - śmietankowe
Lody figowo - śmietankowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, figi, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Z Awokado (Bez Churn) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz figi, 2 łyżki cukru, sok i szczyptę soli. Kryj się i wyluzuj.
Mleko gotować w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
W misce wymieszać pozostałe 10 łyżek cukru, pozostałą szczyptę soli i żółtka, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż termometr rejestruje 160, stale mieszając.
Umieść patelnię w wypełnionej lodem misce; chłodną mieszankę kremu, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z kwaśną śmietaną i wanilią. Kryj się i wyluzuj.
Wlać mieszankę kremu do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Zatrzymaj maszynę i zdejmij pokrywę.
Dodaj mieszankę fig do zamrażarki. Wymień pokrywkę; ponownie uruchom zamrażarkę do lodów i zamrozić 5 minut lub do Ustawienia. Ostrożnie spuścić płyn z wiadra; przepakować wiadro lodem i solą. Przykryć ręcznikami kuchennymi; dojrzewać co najmniej 1 godzinę.