Lody czekoladowo-Kokosowe Romana
Roman bezmleczne lody czekoladowo-Kokosowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 1147 kalorii, 13g białka, oraz 74g tłuszczu. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko kokosowe, kakao w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lody czekoladowo-Kokosowe Romana, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sito o drobnych oczkach w dużej misce ustawionej nad miską z lodowatą wodą.
W dużym rondlu ubić mleko kokosowe i syrop z agawy na umiarkowanie małym ogniu do ogrzania. W średniej żaroodpornej misce ubić cukier i kakao w proszku. Stopniowo ubijaj w 1 szklance ciepłego mleka kokosowego, aż będzie gładka, a następnie ubijaj żółtka. Zeskrobać pastę kakaową do rondla i ubijać do wymieszania. Gotować krem na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, przez około 6 minut, aż będzie bardzo gorący i lekko zagęszczony; nie pozwól mu się zagotować. Natychmiast przecedzić krem do przygotowanej miski i wymieszać z wanilią. Wymieszaj krem do ostygnięcia.
Zamrozić budyń w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producentów.
Przenieść lody do dużego plastikowego pojemnika i zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny.
W małej patelni, toast płatki kokosowe na małym ogniu, aż lekko rumiane, 4 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Podawać lody z dodatkiem prażonego kokosa.