Lody czekoladowe Crunch

Lody czekoladowe Crunch
Lody czekoladowe z chrupiącym lukrem to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 719 kalorii , 11 g białka i 48 g tłuszczu . Za 1,39 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, płatki migdałów, gęstą śmietanę kremówkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na lato . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest dobra. Jak zrobić lody bez maszynki do lodów , Kremowe lody czekoladowe bez jajek z ciasteczkami z kawałkami czekolady i Ciasteczka czekoladowe z kawałkami truskawki z chrupiącym lukrem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podgrzej mleko do 175°; wmieszaj 1/2 szklanki cukru, aż się rozpuści. W małej misce ubij żółtka jaj i pozostały cukier. Wymieszaj z granulkami kawy i gorzką czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszaj z niewielką ilością gorącego mleka. Wróć wszystko do garnka, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanka osiągnie temperaturę co najmniej 160° i będzie pokrywać tył metalowej łyżki.
4
Zdjąć z ognia. Szybko ostudzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; odstawić na 30 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Przenieś do dużej miski; wymieszaj ze śmietaną i wanilią. Przyłóż folię na powierzchnię kremu. Schłodź w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Wyłóż blachę do pieczenia papierem woskowanym; rozprowadź roztopioną półsłodką czekoladę na grubość 1/8 cala. Schłodź w lodówce przez 20 minut; posiekaj grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich kremem; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Wymieszaj z posiekaną czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Schłodź pozostały krem do momentu zamrożenia. Wymieszaj z pozostałą czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Pozostaw do dojrzewania w zamrażarce do lodów lub stwardnij w lodówce-zamrażarce przez 2-4 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn