Lody czekoladowe Crunch

Lody czekoladowe Crunch
Lody czekoladowe z chrupiącym lukrem to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 719 kalorii , 11 g białka i 48 g tłuszczu . Za 1,39 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, płatki migdałów, gęstą śmietanę kremówkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na lato . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest dobra. Jak zrobić lody bez maszynki do lodów , Kremowe lody czekoladowe bez jajek z ciasteczkami z kawałkami czekolady i Ciasteczka czekoladowe z kawałkami truskawki z chrupiącym lukrem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podgrzej mleko do 175°; wmieszaj 1/2 szklanki cukru, aż się rozpuści. W małej misce ubij żółtka jaj i pozostały cukier. Wymieszaj z granulkami kawy i gorzką czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszaj z niewielką ilością gorącego mleka. Wróć wszystko do garnka, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanka osiągnie temperaturę co najmniej 160° i będzie pokrywać tył metalowej łyżki.
4
Zdjąć z ognia. Szybko ostudzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; odstawić na 30 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przenieś do dużej miski; wymieszaj ze śmietaną i wanilią. Przyłóż folię na powierzchnię kremu. Schłodź w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wyłóż blachę do pieczenia papierem woskowanym; rozprowadź roztopioną półsłodką czekoladę na grubość 1/8 cala. Schłodź w lodówce przez 20 minut; posiekaj grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich kremem; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Wymieszaj z posiekaną czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Schłodź pozostały krem do momentu zamrożenia. Wymieszaj z pozostałą czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Pozostaw do dojrzewania w zamrażarce do lodów lub stwardnij w lodówce-zamrażarce przez 2-4 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn