Lody czekoladowe Crunch
Lody czekoladowe z chrupiącym lukrem to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 719 kalorii , 11 g białka i 48 g tłuszczu . Za 1,39 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, płatki migdałów, gęstą śmietanę kremówkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na lato . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest dobra. Jak zrobić lody bez maszynki do lodów , Kremowe lody czekoladowe bez jajek z ciasteczkami z kawałkami czekolady i Ciasteczka czekoladowe z kawałkami truskawki z chrupiącym lukrem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej mleko do 175°; wmieszaj 1/2 szklanki cukru, aż się rozpuści. W małej misce ubij żółtka jaj i pozostały cukier. Wymieszaj z granulkami kawy i gorzką czekoladą.
Wymieszaj z niewielką ilością gorącego mleka. Wróć wszystko do garnka, cały czas mieszając.
Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanka osiągnie temperaturę co najmniej 160° i będzie pokrywać tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia. Szybko ostudzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; odstawić na 30 minut, często mieszając.
Przenieś do dużej miski; wymieszaj ze śmietaną i wanilią. Przyłóż folię na powierzchnię kremu. Schłodź w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem woskowanym; rozprowadź roztopioną półsłodką czekoladę na grubość 1/8 cala. Schłodź w lodówce przez 20 minut; posiekaj grubo.
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich kremem; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Wymieszaj z posiekaną czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Schłodź pozostały krem do momentu zamrożenia. Wymieszaj z pozostałą czekoladą, migdałami i kawałkami toffi. Pozostaw do dojrzewania w zamrażarce do lodów lub stwardnij w lodówce-zamrażarce przez 2-4 godziny przed podaniem.