Lody Czekoladowe Cienkie Miętowe
Czekoladowe cienkie lody miętowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 92g tłuszczu, oraz w sumie 1353 kalorii. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać pół na pół, cukier, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 129 fanów. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Lody Czekoladowe Cienkie Miętowe, Cienki Miętowy Czekoladowy Placek Lodowy, oraz Cienki Miętowy Placek Lodowy.
Instrukcje
W średnim rondlu off ciepła, ubij razem żółtka i cukier do jasnego koloru i lekko zagęszczony, 3 do 5 minut.
Ubić w proszku kakaowym, aż nie pozostaną żadne grudki. Powoli dodaj pół na pół, stale ubijając. Drobno posiekać 10 cienkich miętówek (okruchy nie powinny być większe niż groch) i wymieszać z nabiałem.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, często ubijając, aż krem osiągnie 82° na termometrze natychmiastowego odczytu (krem powinien pokryć tylną część łyżki, ale przesunięty palec powinien pozostawić czystą linię).
Usuń krem z ognia i wymieszaj z czekoladą, a następnie sól do smaku.
Gdy czekolada zostanie całkowicie stopiona i włączona, przenieś do hermetycznego pojemnika i schłodź przez noc w lodówce.
Następnego dnia ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Z grubsza posiekać Pozostałe cienkie miętówki; kawałki powinny mieć wielkość od grochu po nikiel. W ostatniej chwili ubijania dodaj posiekane cienkie miętówki. Powrót lody do pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej dwie godziny przed podaniem.