Lody czekoladowe Bi-Rite Creamery
Bi-Rite Creamery jest gładkie i łagodne Lody czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1184 kalorie, 14g białka, oraz 90 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lody maślane Bi-Rite Creamery, Lody balsamiczne Truskawkowe Bi-Rite Creamery, oraz Bi-Rite Creamery ' s Cara Caran Orange kardamon Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na bazie: w średniej żaroodpornej misce ubijamy żółtka tak, aby je rozbić, a następnie ubijamy połowę cukru (6 łyżek). Odstawić.
Na ciężkiej patelni ze stali nierdzewnej połącz kakao w proszku z pozostałym cukrem (6 łyżek stołowych).
Ubij około 1/4 szklanki mleka, aby uzyskać pastę, dodając trochę więcej mleka w razie potrzeby, aby było gładkie i jednolite. (Jeśli dodasz mleko na raz, będzie grudkowate.)
Ubijamy pozostałe mleko, śmietanę i sól. patelnię układamy na średnim ogniu. Gdy mieszanina zbliża się do nagiego gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do medium.
Ostrożnie wyjąć około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany i stale ubijając jajka, dodać śmietanę do miski z żółtkami. Powtórz, dodając kolejne 1/2 szklanki gorącej śmietany do miski z żółtkami. Wracając do patelni śmietany na kuchence, użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać śmietanę, ponieważ powoli wlewasz mieszaninę jajek i śmietany z miski z powrotem na patelnię.
Nadal gotować mieszaninę ostrożnie na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zostanie zagęszczona, pokryje tylną część szpatułki i pozostawia wyraźny ślad po uruchomieniu palcem przez nią, 1 do 2 minut dłużej.
Odcedzić bazę przez sitko o drobnej siatce i umieścić w czystym pojemniku. Umieść pojemnik w łaźni lodowej, umyj szpatułkę i od czasu do czasu mieszaj bazę, aż ostygnie. Następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce podstawy przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Dodać wanilię do bazy i mieszać aż do wymieszania. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są ubijane, umieść pojemnik, którego użyjesz do przechowywania lodów w zamrażarce. Ciesz się od razu lub, aby uzyskać mocniejsze lody, zamrozić na co najmniej cztery godziny.