Lody Czekoladowe

Lody Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów czekoladowych. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 14g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, żółtka, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czekoladę umieścić w średniej metalbowl. Ustaw miskę na rondlu z barelyzmywająca woda. Czekoladę wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Ustaw roztopioną czekoladę; pozostaw lekko do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Mleko i kakao ubić w ciężkim rondlu amedium na średnim ogrzaniu, aż mieszanina zacznie się gotować; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj jajka i 7 łyżek cukru w innym mediumbowl, aż utworzą się bardzo grube wstążki, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Ubijając stale, stopniowo dolewaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja.Powrót mieszaniny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj, aby zmiksować. Mieszać overlow ciepła, aż lekko zgęstnieje Ian natychmiastowy odczyt termometr rejestratory175° około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Przelej chocolatecustard do dużej miski i umieść nad inną dużą miską z lodowatą wodą. Mieszaj, dopóki czekoladowy krem jest chłodny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Przynieś pozostałe 6 łyżek cukru i 2 łyżki wody do wrzenia w małym ciężkim, głębokim puree na średnim ogniu, mieszając cukier rozpuszcza się. Gotuj, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta (nie mieszaj), aż do uzyskania ciemnego bursztynowego koloru, około 5 minut.Stopniowo ubijaj śmietanę (mieszanka będzieubrać energicznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
8
Ubić karmel na czekoladowy krem. Przecedzić do dużego pojemnika; przykryć i schłodzić przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Przetwórz krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
10
Przenieść do innego pojemnika; zamrozić na 3 dni przed jedzeniem. DO AHEAD: lody mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn