Lody Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów czekoladowych. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 14g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, żółtka, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czekoladę umieścić w średniej metalbowl. Ustaw miskę na rondlu z barelyzmywająca woda. Czekoladę wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Ustaw roztopioną czekoladę; pozostaw lekko do ostygnięcia.
Mleko i kakao ubić w ciężkim rondlu amedium na średnim ogrzaniu, aż mieszanina zacznie się gotować; odstawić.
Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj jajka i 7 łyżek cukru w innym mediumbowl, aż utworzą się bardzo grube wstążki, około 2 minut.
Ubijając stale, stopniowo dolewaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja.Powrót mieszaniny do rondla.
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj, aby zmiksować. Mieszać overlow ciepła, aż lekko zgęstnieje Ian natychmiastowy odczyt termometr rejestratory175° około 5 minut.
Przelej chocolatecustard do dużej miski i umieść nad inną dużą miską z lodowatą wodą. Mieszaj, dopóki czekoladowy krem jest chłodny.
Przynieś pozostałe 6 łyżek cukru i 2 łyżki wody do wrzenia w małym ciężkim, głębokim puree na średnim ogniu, mieszając cukier rozpuszcza się. Gotuj, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta (nie mieszaj), aż do uzyskania ciemnego bursztynowego koloru, około 5 minut.Stopniowo ubijaj śmietanę (mieszanka będzieubrać energicznie).
Ubić karmel na czekoladowy krem. Przecedzić do dużego pojemnika; przykryć i schłodzić przez 2 dni.
Przetwórz krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do innego pojemnika; zamrozić na 3 dni przed jedzeniem. DO AHEAD: lody mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Zamrozić.