Lody Chai Tea Latte
Jeśli $1.6 za porcję spada w budżecie, lody Chai Tea Latte mogą być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 7. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mieloną gałkę muszkatołową, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Waniliowe Chai, Boozy Irish Cream Chai Latte, oraz Przyprawione ciastka Chai Latte Mix ciastek z lukrem waniliowym.
Instrukcje
Gotować 2% mleka na średnim ogniu w ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Dodaj torebki herbaty i wanilii; odstawić 15 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebki herbaty, wyciskając płyn z torebek.
Usuń fasolę wanilii; zeskrobać nasiona z fasoli do mieszanki mlecznej i wyrzucić fasolę.
Dodać odparowane mleko, mieszając trzepaczką.
W średniej misce wymieszać cukier i kolejne 9 składników. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył drewnianej łyżki, stale mieszając.
Przenieść mieszaninę do miski.
Umieścić nad łaźnią lodową i całkowicie ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę mleka do zamrażarki 2 - do 3-litrowej zamrażarki do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.