Lody Caramel-Fleur de Sel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów Caramel-Fleur de Sel. Ten przepis służy 10 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Jest idealny do Lato. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, fleur de sel, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto karmelowo-Fleur de Sel Mug, Zomppa ' s Fleur De Sel cukierki karmelowe, oraz Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i mleko połączyć w dużym rondlu i gotować do gorąca, ale nie wrzenia. Trzymaj ciepło.
Połączyć cukier i 1/2 szklanki wody w dużym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, wirując patelnię, około 2 minut lub aż cukier się rozpuści. Gotować, niezakłócony, 5 minut lub do karmelu jest głęboki bursztynowy kolor.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać mieszaninę śmietany do karmelizowanego cukru. (
Mieszanina będzie bardzo gorąca i zagotuje się.) Jeśli część karmelizowanego cukru twardnieje na dnie patelni, ubijać na średnim ogniu, aż cukier się roztopi i mieszanina będzie gładka.
Stopniowo ubij około 3 szklanki gorącej śmietany karmelowej na żółtka; dodaj mieszaninę żółtek do rondla i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Umieść patelnię na małym ogniu, gotując, aż termometr zarejestruje 16
Ustaw patelnię w dużej, wypełnionej lodem misce, aż do całkowitego ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z wanilią i fleur de sel.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Każdą porcję posypać dodatkowym fleur de sel, w razie potrzeby.