Lody Caramel-Fleur de Sel

Lody Caramel-Fleur de Sel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów Caramel-Fleur de Sel. Ten przepis służy 10 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Jest idealny do Lato. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, fleur de sel, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto karmelowo-Fleur de Sel Mug, Zomppa ' s Fleur De Sel cukierki karmelowe, oraz Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę i mleko połączyć w dużym rondlu i gotować do gorąca, ale nie wrzenia. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Połączyć cukier i 1/2 szklanki wody w dużym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, wirując patelnię, około 2 minut lub aż cukier się rozpuści. Gotować, niezakłócony, 5 minut lub do karmelu jest głęboki bursztynowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać mieszaninę śmietany do karmelizowanego cukru. (
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
4
Mieszanina będzie bardzo gorąca i zagotuje się.) Jeśli część karmelizowanego cukru twardnieje na dnie patelni, ubijać na średnim ogniu, aż cukier się roztopi i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Stopniowo ubij około 3 szklanki gorącej śmietany karmelowej na żółtka; dodaj mieszaninę żółtek do rondla i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KarmelKarmel
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść patelnię na małym ogniu, gotując, aż termometr zarejestruje 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Ustaw patelnię w dużej, wypełnionej lodem misce, aż do całkowitego ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z wanilią i fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
WaniliaWanilia
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
8
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
9
Każdą porcję posypać dodatkowym fleur de sel, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn