Lody Cannoli
Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 3,41 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1832 kalorii, 33g białka, oraz 106g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka kandyzowanych owoców, cukru, sera ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cannoli Cream Filled Choux Pastry (Cream Puffs), Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
Zmiękczone lody przekładamy do bardzo dużej miski i składamy odsączony ser ricotta. Przykryć folią i przechowywać w lodówce podczas wykonywania kolejnych kilku kroków.
Mikserem elektrycznym ubijaj śmietanę, aż osiągnie punkt miękkich szczytów.
Dodać cukier, wanilię i cynamon; ponownie ubijać, na dużej prędkości, aż śmietana osiągnie sztywne szczyty.
Złóż bitą śmietanę do mieszanki lodów i serów, a następnie wymieszaj z kawałkami czekolady i kandyzowanymi owocami. Lody szczelnie zapakować do pojemnika, przykryć i zamrozić, aż będą twarde, co najmniej trzy godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "