Lody Brownie Chunk

Brownie Chunk Ice Cream może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej deserowej skrzynki. Ten przepis jest dla 13 osób. Jedna porcja zawiera 396 kalorii , 6 g białka i 19 g tłuszczu . Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup kakao do pieczenia, cukier, śmietanę pół na pół i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest idealny na lato . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Matcha Mint Chocolate Chunk Ice Cream , How to Make Ice Cream Without a Ice Cream Machine i Dark Chocolate Chunk Quinoa Granola Batony .
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej śmietanę do 175°C; wmieszaj pół szklanki cukru, mieszając, aż się rozpuści. W misce połącz kakao z pozostałym cukrem; ubij żółtka na gładką masę.
Wmieszaj niewielką ilość gorącej śmietanki. Przelej całość z powrotem do rondla, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie temperaturę co najmniej 160°C i będzie oblepiać tylną część metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia i mieszać z czekoladą, aż się rozpuści. Szybko ostudzić, umieszczając rondel w misce z lodowatą wodą; odstawić na 30 minut, często mieszając.
Przełóż do miski i dociśnij folię do powierzchni kremu. Schłodź w lodówce przez kilka godzin lub na całą noc.
Przygotuj i upiecz brownie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź na kratce; pokrój w kostkę o boku 1,25 cm.
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów kremem do dwóch trzecich wysokości; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Wmieszaj połowę kostek brownie. Pozostały krem przechowuj w lodówce do momentu zamrożenia.
Dodaj pozostałe brownie. Gdy lody będą zamrożone, przełóż je do pojemnika do zamrażania i zamroź na 2-4 godziny przed podaniem.