Lody Bazyliowe
Lody bazyliowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 171 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Lato. Jeśli masz żółtka, cukier, dobrze schłodzoną śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Z Awokado (Bez Churn) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko, bazylia, 1/4 szklanki cukru i szczyptę soli do wrzenia w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, a następnie usuń z ognia i pozostaw strome 30 minut.
Przełożyć do blendera (rezerwowy rondel) i zmiksować, aż bazylia zostanie drobno zmielona, około 1 minuty.
Ubić razem żółtka i pozostały 1/4 szklanki cukru w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż gruby i blady, o 1 minutę.
Dodaj mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Wlać mieszaninę do zastrzeżonego rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje tył łyżki i zarejestruje 79° na termometrze (nie pozwól gotować). Natychmiast wyjąć z ognia i przelać przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Ustaw miskę w większej misce z lodowatej wody i mieszaj do zimna, 10 do 15 minut.
Wymieszać śmietanę i zamrozić w maszynie do lodów.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.