Lody Ajerkoniakowe
Lody ajerkoniakowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 264 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, laskę cynamonu, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka.
Podgrzać mieszaninę mleka do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
W misce wymieszać cukier, bourbon, gałkę muszkatołową i żółtka, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Podgrzać mieszaninę do 160, ciągle mieszając. Wyrzucić waniliową i cynamonową laskę.
Wlać mieszaninę do miski i umieścić folię na powierzchni kremu. Spokojnie.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 8 godzin lub do twardości.
W razie potrzeby udekoruj świeżo startą gałką muszkatołową.