Liść bananowy mahi Mahi z cytrusami i Chiles

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Banan Leaf Mahi Mahi z cytrusami i Chiles. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na $7.5 za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, limonkę, filety mahi mahi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu, bez nabiału, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche, Nerkowcowo-Kokosowe Mahi Mahi z salsą pomarańczowo-bananową, oraz Citrus Mahi Mahi Tacos podobnych receptur.
Instrukcje
Chili umieścić w misce, przykryć wrzącą wodą i namoczyć do giętkości, około 15 minut. Odstawić 1 łyżkę płynu do namaczania, a następnie odcedzić chiles.
W międzyczasie podgrzej olej roślinny na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, oregano i kminek i gotować, aż cebula jest miękka, ale nie rumiane, około 5 minut.
Przełóż do blendera wraz z płynem do namaczania reserved chile, chiles, sokiem pomarańczowym, sokiem z limonki i 1 1/2 łyżeczki soli; zmiksuj do uzyskania gładkości.
Rozwiń liście banana i pokrój na sześć kawałków o długości 12 cali; opłucz i osusz.
Połóż błyszczącą stronę liścia banana na powierzchni roboczej. Rybę obficie obficie posmarować puree chilijskim.
Umieść 1 filet mahi mahi na środku liścia, a na wierzchu po plasterku pomarańczy i limonki. Złóż 2 przeciwne końce liścia nad rybą, nakładając je na siebie, aby szczelnie zamknąć rybę, a następnie włóż otwarte końce pod spodem.
Przełożyć na dużą patelnię lub naczynie do pieczenia. Powtórz, aby zrobić 5 więcej filetów owiniętych liśćmi bananowymi, a następnie przełóż patelnię do lodówki i pozwól rybie marynować od 1 do 3 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjąć patelnię z lodówki i przykryć szczelnie folią.
Piec, aż ryba jest po prostu gotowane przez, otwierając paczkę, aby sprawdzić doneness, około 35 minut.
Przełóż na talerze i ostrożnie rozpakuj tuż przed jedzeniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować przysłowiowego wina Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Przysłowie Pinot Grigio Wino]()
Przysłowie Pinot Grigio Wino
Świetliste nuty gruszki i jabłka ożywione aromatami limonki i cytryny.