Liście winogron z bułką i miętą
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Liście winogron z bułką i miętą może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 50 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka porady kuchennej: ważenie liści winogron zapobiega ich otwarciu podczas gotowania na wolnym ogniu, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 89 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Liście winogron z bułką i miętą, Winogrona, Ser Kozi I Liście Mieszane, oraz Sałatka arbuzowa z liśćmi mięty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz bulgur, zielona cebula, pomidory, posiekany koperek, posiekana mięta, 1/2 szklanki oliwy z oliwek,1 łyżka soku z cytryny, kminek, 1 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu w dużej misce; wrzucić.
Pozostawić do namoczenia w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Dno dużej doniczki z 2 warstwami liści winogron, całkowicie pokrywając dno; odstawić.
Otwórz 1 liść winogron i połóż na płaskiej, żyłkowanej stronie w dół, na powierzchni roboczej(jeśli liść jest mały lub złamany, plaster z 1 dodatkowym liściem winogron).
Umieścić 1 łyżkę nadzienia bulgur na środku liścia. Złożyć koniec łodygi liścia do góry nad wypełnieniem bulgur, następnie złożyć boki liścia nad wypełnieniem i zwinąć liść szczelnie, zamykając wypełnienie całkowicie.
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem z bulguru.
Umieść wypełnione liście winogron, szew z boku w dół, w dnie garnka wyłożonego liśćmi winogron, dopasowując się do siebie i układając wypełnione liście na wierzchu w razie potrzeby.
Wlać wystarczającą ilość wody na wypełnione liście winogron, aby obficie pokryć (około 6 szklanek), następnie wlać 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Umieść dno patelni na liściach w garnku; wierzch z ciężkim naczyniem żaroodpornym lub talerzem, aby je zważyć. Doprowadzić płyn do duszenia. Przykryj garnek i zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu; Kontynuuj gotować na wolnym ogniu, aż bulgur będzie miękki, 45 do 55 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić liście winogron do ostygnięcia w cieczy do temperatury pokojowej. Delikatnie wyjmij wypełnione liście winogron z płynu i połóż na talerzu. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Udekoruj talerz gałązkami koperku i gałązkami mięty i podawaj.