Liście winogron z bułką i miętą

Liście winogron z bułką i miętą
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Liście winogron z bułką i miętą może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 50 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka porady kuchennej: ważenie liści winogron zapobiega ich otwarciu podczas gotowania na wolnym ogniu, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 89 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Liście winogron z bułką i miętą, Winogrona, Ser Kozi I Liście Mieszane, oraz Sałatka arbuzowa z liśćmi mięty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz bulgur, zielona cebula, pomidory, posiekany koperek, posiekana mięta, 1/2 szklanki oliwy z oliwek,1 łyżka soku z cytryny, kminek, 1 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu w dużej misce; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
BulgurBulgur
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostawić do namoczenia w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
3
Dno dużej doniczki z 2 warstwami liści winogron, całkowicie pokrywając dno; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Otwórz 1 liść winogron i połóż na płaskiej, żyłkowanej stronie w dół, na powierzchni roboczej(jeśli liść jest mały lub złamany, plaster z 1 dodatkowym liściem winogron).
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
5
Umieścić 1 łyżkę nadzienia bulgur na środku liścia. Złożyć koniec łodygi liścia do góry nad wypełnieniem bulgur, następnie złożyć boki liścia nad wypełnieniem i zwinąć liść szczelnie, zamykając wypełnienie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem z bulguru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Umieść wypełnione liście winogron, szew z boku w dół, w dnie garnka wyłożonego liśćmi winogron, dopasowując się do siebie i układając wypełnione liście na wierzchu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Wlać wystarczającą ilość wody na wypełnione liście winogron, aby obficie pokryć (około 6 szklanek), następnie wlać 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Liście WinogronLiście Winogron
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Umieść dno patelni na liściach w garnku; wierzch z ciężkim naczyniem żaroodpornym lub talerzem, aby je zważyć. Doprowadzić płyn do duszenia. Przykryj garnek i zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu; Kontynuuj gotować na wolnym ogniu, aż bulgur będzie miękki, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Wyjąć z ognia i pozostawić liście winogron do ostygnięcia w cieczy do temperatury pokojowej. Delikatnie wyjmij wypełnione liście winogron z płynu i połóż na talerzu. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
11
Udekoruj talerz gałązkami koperku i gałązkami mięty i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia17
Magazyn