Lizaki Miętowe
Lizaki miętowe to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Jeśli masz cukier, liście mięty, ekstrakt z mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Posiekaj jak jest gorąco: indyjskie lizaki jagnięce z miętowym Pesto, Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami, oraz Lizaki Staroświeckie.
Instrukcje
Lekko olej 2 duże blachy do pieczenia.
Doprowadzić wodę do wrzenia w 1-kwartowym ciężkim rondlu, następnie wymieszać miętę i zdjąć z ognia. Lekko ostudzić, około 2 minut, następnie przecedzić w blenderze, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecedzić przez sito o drobnych oczkach wyłożone 2 warstwami ręcznika papierowego do miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe (powinieneś mieć co najmniej 2/3 szklanki płynu).
Podgrzać cukier, syrop kukurydziany i 2/3 szklanki płynu miętowego w oczyszczonym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, mycie kryształków cukru po stronie patelni szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie i odtłuszczanie piany z powierzchni.
Umieść termometr w syropie i gotuj, aż osiągnie temperaturę 149° (Faza twardego pęknięcia), a następnie wymieszaj z ekstraktem mięty. Natychmiast zanurzyć dno patelni w kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Wlać 2-calowy basen syropu na 1 blachy do pieczenia i szybko umieścić w nim lizak. Kontynuuj Robienie lizaków, rozstaw baseny syropu 2 cale od siebie. (Jeśli syrop stanie się zbyt gęsty, aby wlać, podgrzać, aby go rozrzedzić.)
Niech lizaki ostygną i twardnieją, około 15 minut, a następnie delikatnie poluzuj cienką metalową szpatułką. W razie potrzeby indywidualnie owiń lizaki w owijki celofanowe.
* Aby zrobić lizaki malinowe, zastąp 1 1/4 szklanki malin (6 uncji) na liście mięty, użyj tylko 2/3 szklanki wody i pomiń ekstrakt z mięty.* Lizaki przechowywać, pojedynczo pakowane w celofan, 2 tygodnie.