Linguine z sosem ze skorupiaków jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 657 kalorii, 41g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ogona homara, pomidory w puszkach, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Linguine z sosem ze skorupiaków, Linguine Alle Noci (Linguine z sosem orzechowym), oraz Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine).
Instrukcje
1
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Czosnek
3
Dodaj kałamarnicę; smażyć tylko do nieprzezroczystego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
4
Dodać wino; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
5
Dodaj pomidory z sokami i pastą pomidorową. Doprowadzić do duszenia, rozbijając pomidory. Przykryć; dusić na małym ogniu 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Pomidor
6
Doprowadzić 1/4 szklanki wody do wrzenia w innej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać małże i małże. Przykryć; gotować do otwarcia muszli, około 6 minut (wyrzucić małże i małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
Małże
8
Przełóż skorupiaki na durszlak ustawiony na średniej misce; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skorupiaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Przecedzić soki z patelni i średniej miski przez drobne sito do sosu pomidorowego. Sos gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj homara, krewetki i przegrzebki. Dusić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Homar
Krewetki
11
Dodaj małże i małże z durszlaka. Dusić 1 minutę dłużej. Wymieszać pozostałe 3 łyżki oleju i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Małże
Pietruszka-nać
Małże
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
12
Tymczasem, gotować linguine w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, ale nadal twarde do gryzienia.