Linguine z sosem z małży
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Linguine z sosem małż. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 687 kalorii, 16G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka linguine, oliwa z oliwek, pietruszka liściasta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine z sosem z małży, Linguine z sosem z czerwonych Małży, oraz Linguine z sosem z czerwonych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować makaron, zgodnie z instrukcjami opakowania, aż al dente.
W międzyczasie rozgrzać 1/2 szklanki oliwy z oliwek w rondlu o wysokim boku ustawionym na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodać wino i pozostawić do gotowania się lekko, o 1 minutę.
Dodać małże i ich sok, i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż bulion spieni się do poziomu 1 do 2 cali.
Zdjąć z ognia. Wymieszać natkę pietruszki.
Odcedzić makaron i wrzucić do miseczki z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Rozłóż równomiernie pomiędzy sześć talerzy obiadowych. Polać równymi porcjami sosu i podawać natychmiast.
Parowanie wina: światło białe i pełne białewyróżnienia: to samo danie może być przygotowane bez usuwania małży z muszli, dzięki czemu jest mniej formalnym, praktycznym posiłkiem. Rozgrzać oliwę w garnku wystarczająco dużym, aby utrzymać małże w jednej warstwie.
Dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Dodać wino i pozostawić na wolnym ogniu i osłodzić, o 2 protokół.
Dodać małże i pietruszkę i przykryć garnek. Gotować, aż małże otwarte, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i łyżką ugotowanego makaronu. Pamiętaj, aby wyrzucić nieotwarte małże.
Przedruk za zgodą Tucci Cookbook autorstwa Stanleya Tucciego z Joan i stanem Tucci oraz Gianni Scappin i Mimi Shanley Taft, © 2012 Gallery Books