Linguine z sosem Scallion i smażonymi krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Linguine z sosem Scallion i smażone krewetki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 751 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, linguine, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Linguine z Podsmażonymi krewetkami i sosem kokosowo-limonkowym, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Orecchiette z Sautéed Greens i sosem Scallion dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić tyle zieleni scallion na 2-calowe kawałki, aby zmierzyć 3 filiżanki i drobno posiekać białe części. Czosnek mielony. Shell i krewetki devein.
Napełnij garnek do makaronu 6-quart trzy czwarte pełne osolonej wody i zagotuj na zielenie szalotki i makaron.
W głębokim 12-calowej ciężkiej patelni gotować drobno posiekane szalotki w 2 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do blendera i wytrzeć patelnię do czysta.
Blanszować zielenie scallion we wrzącej wodzie 30 sekund i szczelinową łyżką przenieść do blendera.
Przenieść 1/4 szklanki scallion wody do blendera i rezerwy wody pozostałej w garnku na małym ogniu, pokryte. Mieszanka scallion mieszaninę z 2 łyżki oleju do gładkiej (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Doprawić sosem solą i pieprzem.
W ogniu patelni 2 olej łyżki stołowe na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie i sauté połowa krewetek, obracając je, aż złoty kolor brązowy po obu stronach i po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Przelać krewetki na talerz i ogrzać, przykryte. Sauté Pozostałe krewetki w ten sam sposób, dodając pozostałą łyżkę oleju w razie potrzeby, i ogrzać na patelni, pokryte.
Powrót wody w garnku do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż al dente i kadzi się i rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Odcedzić makaron w durszlaku i dodać do patelni z sosem i 1/4 Puchar reserved wody makaronu.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, delikatnie podrzucając (i dodając więcej wody z makaronu w razie potrzeby, jeśli mieszanina wyschnie), aż po prostu się ogrzeje.
Podawać makaron zwieńczony pozostałymi krewetkami i przyozdobione zielenią scallion.