Linguine z sosem Bakłażanowo-grzybowym mamy
Linguine z sosem Bakłażanowo-grzybowym mamy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, linguine, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Linguine & Boyster Mushroom Sauce, Linguine z jedwabistym sosem grzybowym, oraz Linguine z sosem pomidorowo - śmietanowo-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i dodać kolejną łyżkę oleju do patelni.
Dodać grzyby i gotować, mieszając, aż złoty kolor, 3 do 5 protokół.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni. Wymieszać bakłażana i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Dodać sól, cayenne, tymianek, pomidory, i bulion. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż bakłażan jest bardzo delikatny, o 30 protokół.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić; wymieszać z sosem.
Rekomendacja wina: makaron prawie zawsze przenosi nas z powrotem do Włoch i jej obfitej różnorodności win. Dolcetto d ' Alba, lekkie i owocowe, ale z mocnymi taninami, jest tym, co chcesz idealnie zrównoważyć tradycyjne smaki i wysoką kwasowość sosu.
Uwagi: podczas smażenia grzybów, gotować je na stosunkowo dużym ogniu i partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni. Jeśli ciepło jest zbyt niskie lub patelnia jest zbyt pełna, grzyby parują we własnym płynie zamiast brązowienia. Warto się postarać, aby uniknąć tej gumowatej, gotowanej na parze tekstury. chyba, że szczególnie lubisz grzyby w puszkach.