Linguine z rosołem ziołowym i małż jest pescatarian danie główne. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 615 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, oregano, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Linguine Z Małż W Bulionie Pieprzowym, Linguine z małż (Linguine con le Vongole), oraz Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło z oliwą z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodać pomidory i gotować, aż zacznie mięknąć, często mieszając, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
5
Dodać białe wino i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiej, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut, aby zmieszać smaki. Czy z wyprzedzeniem: bulion można zrobić 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Bulion
Woda
6
Doprowadzić bulion do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
7
Dodaj małże, przykryć i gotować, aż małże otwarte, 3 do 5 minut (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
8
Przenieś małże do dużej miski; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Wymieszać bazylia, pietruszka, oregano i pokruszony czerwony pieprz do bulionu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-nać
Bazylia
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Dodaj linguine. Gotuj, aż makaron będzie prawie miękki, ale nadal bardzo twardy do zgryzienia, często mieszając i dodając wodę za pomocą łyżek stołowych, jeśli jest zbyt suchy. Wróć małże z nagromadzonymi sokami do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże są ogrzewane przez i makaron jest delikatny, ale nadal twarde do gryzienia, o 3 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Małże
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Przełożyć mieszankę linguine i clam na duży płytki talerz i podawać.