Linguine z Radicchio
Linguine z Radicchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz parmezan, czosnek, linguine, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Linguine Z Porami, Radicchio I Pesto Z Orzecha Włoskiego, Sałatka z Radicchio i kopru włoskiego (Insalata di radicchio e finocchio), oraz Sałatka Radicchio i rukola (insalata Di Radicchio E Rughetta).
Instrukcje
W 5-do 6-kwartowej patelni przykrytej na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Dodaj linguine, wymieszać, aby oddzielić, i gotować, odkryte, aż ledwo przetargu ugryźć, o 9 protokół.
Odcedzić, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania. Spłucz i osusz patelnię.
W międzyczasie odetnij podstawy główek radicchio; opłucz i osusz liście.
Pokrój liście na paski o szerokości 1/4 cala.
Ustaw patelnię na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy oliwę z oliwek, cebulę i czosnek. Mieszać często, aż cebula zacznie brązowieć, 4 do 5 minut.
Dodaj radicchio i ocet; mieszać, aż radicchio jest kuleje, 1 do 2 protokół.
Dodaj śmietanę, linguine i tyle zarezerwowanej wody do gotowania, aby zwilżyć zgodnie z potrzebami. Wymieszać, aż makaron będzie gorący, 2 do 3 minut.
Dodać ser, sól i pieprz do smaku; delikatnie wymieszać.
Przenieść linguine do miski lub talerzy.
Posypać natką pietruszki. Zaoferuj więcej sera, aby dodać do smaku.