Linguine z Prosciutto i gorgonzolą
Linguine z Prosciutto i gorgonzolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 616 kalorii, 23G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, suszone pomidory z oliwą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Linguine i szpinak z sosem Gorgonzola, Gorgonzola Linguine z prażonymi orzechami włoskimi, oraz Linguine z gorgonzolą, ziemniakami, fasolką szparagową i szałwią.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować linguine aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Powrót makaron do garnka, przykryć częściowo i zachować ciepło.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej niereaktywnej patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę. Wymieszaj prosciutto i suszone pomidory. Doprawić pokruszonym czerwonym pieprzem, solą i czarnym pieprzem i gotować przez 5 minut.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i wymieszać wszelkie rumiane kawałki przylegające do dna patelni.
Polać sosem makaron i dobrze wymieszać.
Dodaj pozostałe 1/2 Puchar kurczaka bulion i Gorgonzola na patelni i wymieszać na umiarkowanym ogniu, aż kremowy. Przecedzić sos na makaron, dodać natkę pietruszki i wrzucić, dodając część zarezerwowanego płynu do gotowania, jeśli makaron wydaje się suchy.
Podawać z: lekko ubraną zieloną sałatką i chrupiącym bochenkiem włoskiego chleba.