Linguine z Pieprznymi krewetkami
Linguine z Pieprznymi krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 37g białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz pieprz, cytryna, linguine, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Linguine z Pieprznymi krewetkami, Linguine z Pieprznymi krewetkami, oraz Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/4 łyżeczka soli koszernej, 1 1/2 łyżeczki świeżo zmielony czarny pieprz i krewetki, podrzucając do Płaszcz krewetki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj krewetki; saut 4 minut lub do krewetki są zrobione. Zetrzeć skórkę cytrynową na miarę 1/2 łyżeczki; sok z cytryny na miarę 2 łyżki.
Połącz skórkę z sokiem w małym rondlu na średnim ogniu; dodaj 1 1/2 łyżeczki tymianku. Doprowadzić do wrzenia; dodać masło, stale mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści. Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia; wymieszać w 1 łyżce soli koszernej.
Dodaj makaron; gotować 10 minut lub aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 2 łyżki wody makaronu.
Dodaj krewetki, mieszanka masła, zastrzeżone wody makaronu, i 1/4 łyżeczka soli koszernej do makaronu, podrzucając do herbu.
Posypać pozostałym 1/2 łyżeczki tymianku.