Linguine z pancettą, oliwą z oliwek, Chile, małż i sosem z białego wina
Need a dairy free main course? Linguine z pancettą, oliwą z oliwek, Chile, małż i sosem z białego wina może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz linguine, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Linguine i małże w sosie z białego wina czosnkowego, Linguine i małże z koprem, białym winem i bułką tartą Tymiankową, oraz Małże z sosem z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linguine gotować w osolonej wrzącej wodzie do al dente. W międzyczasie rozgrzej patelnię i dodaj kilka dobrych łyżek oliwy z oliwek i pancettę. Smażyć na złoty kolor, następnie dodać czosnek i chili. Lekko je zmiękczyć i dodać małże. Wymieszać, a następnie dodać białe wino. Umieść pokrywkę na patelni i gotuj przez kolejne kilka minut, aż wszystkie małże się otworzą-wyrzuć wszystkie, które pozostają zamknięte.
Zdjąć z ognia i dodać odsączone linguine. Wymieszaj pietruszkę, popraw przyprawę i podawaj ze wszystkimi sokami do gotowania.;