Linguine z owocami morza i suszonymi pomidorami
Linguine z owocami morza i suszonymi pomidorami zajmuje około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 452 kalorie , 27 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 3,43 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką suszone pomidory, czosnek, makaron linguine i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Podobne przepisy obejmują Linguine z małżami - Linguine alle Vongole , Linguine z krewetkami, świeżymi pomidorami i szpinakiem oraz Linguine z truflami z pomidorami i pancettą .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedź.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło.
Podgrzewaj, aż masło się rozpuści.
Dodaj czosnek i smaż, aż zmięknie.
Dodaj przegrzebki i krewetki. Gotuj, aż krewetki będą różowe, około 10 minut.
Dodaj sok z małży, sól i pieprz. Gotuj przez kolejne 3 minuty.
Do ugotowanego makaronu dodać pomidory, pietruszkę i skórkę z cytryny, wymieszać.
Polać linguini mieszanką owoców morza i od razu podawać.