Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą

Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą
Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 730 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz linguine, seler, czosnek, i kilka innych składników pod ręką, można to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Korzeń selera z jabłkami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Zupa z korzenia selera z karmelizowanymi jabłkami, oraz Bezmleczna zupa z korzenia selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub garnku, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać czosnek i gotować do miękkości, ale nie brązowy, a następnie dodać korzeń selera i ziemniaka. Dobrze wymieszać, aby pokryć warzywa i gotować, aż ziemniaki zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3
Dodać bulion i śmietanę, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż seler będzie miękki, o 30 protokół. Użyj blendera zanurzeniowego (lub Przenieś do standardowego blendera) i przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W międzyczasie przynieś duży garnek osolonej wody do zagotowania i gotuj makaron aż do al dente. Przed odsączeniem należy zarezerwować jedną filiżankę wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Podczas gotowania makaronu, podgrzać pozostałą oliwę w dużym (12-calowy) patelnia na średnim ogniu i dodać pancetta. Gotować, aż zacznie chrupiące na brzegach, o 5 protokół, następnie dodać jabłka i cebulę. Kontynuuj gotowanie, aż jabłka będą karmelizowane i prawie miękkie, a cebula zwiędnie, 5-7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj wino i gotuj, aż całkowicie odparuje, a jabłka będą miękkie przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać makaron do mieszanki pancetta-jabłko, a następnie wlać purée z selera, aby stworzyć sos (może nie potrzebujesz całego purée; powinien po prostu pokryć makaron i nie dusić go). Jeśli to konieczne, cienkie z odrobiną zarezerwowanej wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
SelerSeler
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Podawać natychmiast z zarezerwowanymi liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn