Linguine z dyni, szpinakiem i małż
Linguine z dyni, szpinakiem i małż jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Przynosi ci to Epikurious. 222 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, linguine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Linguine z dyni, szpinakiem i małż, Squash Linguine, oraz Parmezan z dyni z Linguine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Miejsce squash cubeson obrębione blachy do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem, następnie zalać 1 łyżką oliwy z oliwek i wrzucić do warstwy. Pieczeń 10 minut.Przewróć squash over; kontynuuj pieczenie aż do miękkości, około 20 minut longer.DO naprzód: może być wykonany 4 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Przynieś wino, szalotki, czosnek, iruśnięty czerwony pieprz gotować na dużej patelni.
Dodaj małże; przykryć i gotować, aż małże otwarte, 2 do 3 minut (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Przenieść małże do largebowl. Pokrycie płyn w patelni i odstawić.
Usunąć małże z muszli; wyrzucić muszle.
Wlać sok z małży i wszelkie zgromadzone soki z małży do płynu na patelni. Doprowadzić dooil; zmniejszyć ogień do średniej i gotowaćuntil zredukowany do 1/2 szklanki, o 5 minut.
Ubij w 2 łyżkach oleju. Przykryć; odstawić.
W międzyczasie gotować linguine w dużym naczyniu wrzącej osolonej wody do miękkości, ale nadal do gryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Używając szczypiec, przenieś makaron na patelnięz sokami, rezerwując płyn do gotowania makaronu w garnku.
Dodaj małże i squash na patelni; wrzucić.
Dodaj szpinak do płynu do gotowania makaronu;odstawić na 1 minutę, aby więdnąć.
Zwiędły szpinak podzielić na 4 szerokie miseczki. Podziel linguine, squash, małże, i sos między miski.
Drizzlewith oleju i służyć.
Crisp, citrusy Mönchhof2007 Estate Riesling, Niemcy (15 USD).
W porcji: kalorie 505, tłuszcz całkowity 14g, tłuszcz nasycony 2g, Cholesterol 31mg, sód 765mg, węglowodany 67g, błonnik 6g, białko 28g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "