Linguine z cebulą, boczkiem i parmezanem

Linguine z cebulą, boczkiem i parmezanem
Linguine z cebulą, boczkiem i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bekon, płatki czerwonej papryki, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Linguine ze szparagami, parmezanem i boczkiem, 5 Składnik bekon hamburgery z Cheddar i czerwona cebula z parmezanem Popcorn Black-Eyed Peas, oraz Szpinak Parmezan Linguine.

Instrukcje

1
Na dużej patelni ugotować boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
4
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cebulę, tymianek, płatki czerwonej papryki i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są brązowe, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
6
Zdjąć z ognia.
7
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Odcedzić i wymieszać z boczkiem, cebulą, 3/4 szklanki wody z makaronu, parmezanem, natką pietruszki, pozostałymi 3/4 łyżeczką soli i pieprzem. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
PieprzPieprz
BoczekBoczek
SOSSOS
SólSól
9
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
10
Odmiana: Linguine z porem, pancettą i parmezanem: substytut 1/2 funta pancetty na boczek i 1 1/2 szklanki pokrojonych porów, tylko białe i jasnozielone części (z około 3 średnich porów), na cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
ParmezanParmezan
BoczekBoczek
PorPor
CebulaCebula
11
Rekomendacja wina: chociaż danie jest włoskie, składniki sprawiają, że myślimy o Alzackim quiche. Riesling z tego francuskiego regionu świetnie sprawdzi się z tym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
MakaronyMakarony
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn