Linguine z cebulą, boczkiem i parmezanem
Linguine z cebulą, boczkiem i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bekon, płatki czerwonej papryki, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Linguine ze szparagami, parmezanem i boczkiem, 5 Składnik bekon hamburgery z Cheddar i czerwona cebula z parmezanem Popcorn Black-Eyed Peas, oraz Szpinak Parmezan Linguine.
Instrukcje
Na dużej patelni ugotować boczek, aż będzie chrupiący.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu boczku.
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę, tymianek, płatki czerwonej papryki i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są brązowe, o 10 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Odcedzić i wymieszać z boczkiem, cebulą, 3/4 szklanki wody z makaronu, parmezanem, natką pietruszki, pozostałymi 3/4 łyżeczką soli i pieprzem. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej wody z makaronu.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Odmiana: Linguine z porem, pancettą i parmezanem: substytut 1/2 funta pancetty na boczek i 1 1/2 szklanki pokrojonych porów, tylko białe i jasnozielone części (z około 3 średnich porów), na cebulę.
Rekomendacja wina: chociaż danie jest włoskie, składniki sprawiają, że myślimy o Alzackim quiche. Riesling z tego francuskiego regionu świetnie sprawdzi się z tym makaronem.