Linguine Carbonara
Linguine Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, świeżo zmielony pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Linguine Carbonara, Linguine Carbonara, oraz Linguine Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni ze stali nierdzewnej rozgrzej olej i masło na umiarkowanym ogniu.
Dodać boczek i gotować, aż brązowy, ale nie chrupiące, o 4 protokół.
Dodać czosnek, Wino i pieprz. Dusić, aż wino zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia. W dużej misce, ubij razem jajka, ser i sól.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Makaron odsączyć, dodać do masy jajkowo-serowej i szybko wrzucić.
Wlać mieszaninę boczku na linguine.
Dodać pietruszkę i wrzucić tylko do wymieszania.
Podawać natychmiast z dodatkiem parmezanu.
Odmiana: Klasyczna Linguine Carbonara: ta carbonara byłaby równie pyszna (i bardziej autentyczna), używając tej samej ilości pancetty zamiast boczku.Możesz również zastąpić białe wino czerwonym, jeśli wolisz.
Zalecenie dotyczące wina: nieskomplikowane, dość kwaśne i nie dębowe białe wino przebije bogactwo boczku, jajek i sera w tym daniu. Albo vernaccia albo pinot bianco z Włoch pasuje do rachunku.