Linguine Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, świeżo zmielony pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Linguine Carbonara, Linguine Carbonara, oraz Linguine Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na małej patelni ze stali nierdzewnej rozgrzej olej i masło na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać boczek i gotować, aż brązowy, ale nie chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
3
Dodać czosnek, Wino i pieprz. Dusić, aż wino zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Pieprz
Wino
4
Zdjąć z ognia. W dużej misce, ubij razem jajka, ser i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Makaron odsączyć, dodać do masy jajkowo-serowej i szybko wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Makarony
Jajko
7
Wlać mieszaninę boczku na linguine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Boczek
8
Dodać pietruszkę i wrzucić tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
9
Podawać natychmiast z dodatkiem parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
10
Odmiana: Klasyczna Linguine Carbonara: ta carbonara byłaby równie pyszna (i bardziej autentyczna), używając tej samej ilości pancetty zamiast boczku.Możesz również zastąpić białe wino czerwonym, jeśli wolisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
2 Duże Szczypty Garam Masala
Boczek
11
Zalecenie dotyczące wina: nieskomplikowane, dość kwaśne i nie dębowe białe wino przebije bogactwo boczku, jajek i sera w tym daniu. Albo vernaccia albo pinot bianco z Włoch pasuje do rachunku.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.