Limoncello-Kolczasty Sorbet Malinowy

Limoncello-Kolczasty Sorbet Malinowy
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 10 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka wody, cytryny meyer, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sorbet Limoncello, Wino Musujące-Cytrynowy Sorbet Truskawkowy, oraz Limoncello Raspberry Float dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do małego rondla włożyć wodę, skórkę, tymianek i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gotuj przez minutę, a następnie usuń z ognia. 
3
Świeżo wyciśnięty sok z cytryny przelać przez sito, aby usunąć nasiona/miąższ. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Dodaj 1/3 szklanki limoncello do soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
SokSok
5
Połącz skórkę i schłodzoną mieszaninę cukru z mieszaniną soku / limoncello.Wymieszać i schłodzić mieszaninę w łaźni lodowej przez 3 godziny. 
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
SokSok
CukierCukier
LódLód
6
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.* W międzyczasie z grubsza rozgnieść 1 szklankę malin widelcem do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
7
Dodać 1 łyżkę cukru i dobrze wymieszać, a następnie odstawić.Wydrąż wyciśnięte cytryny, usuwając wnętrzności nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Wyciąć mały plasterek od spodu każdej cytryny tak, że wstaje. Cytrynowe kubki służą do serwowania sorbetu. Jeśli planujesz mieć 10 porcji, użyj 5 cytryn.Gdy sorbet jest gotowy, łyżka 1 łyżka przecieru malinowego, a następnie 2 łyżki sorbetu cytrynowego, aż wydrążone kubki cytryny są pełne. Górna warstwa powinna być cała cytryna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet CytrynowySorbet Cytrynowy
MalinyMaliny
CytrynaCytryna
SorbetSorbet
9
Dekoruj maliną na wierzchu. Wróć do zamrażarki na co najmniej dwie godziny.* Jeśli nie masz Maszyny do lodów, zamrozić mieszaninę limoncello w pojemniku na 3 godziny. Po 3 godzinach wyjąć mieszaninę i rozbić ją widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
LodyLody
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
10
Umieścić z powrotem w zamrażarce na kolejne 3 godziny, a następnie wyjąć z zamrażarki i pulsować mieszaninę w blenderze kilka razy (pracować szybko, aby mieszanina nie wróciła do postaci płynnej). Ponownie włożyć do zamrażarki, aż sorbet stwardnieje (około 3 godzin, w zależności od tego, jak zimna jest zamrażarka i rozmiaru / głębokości pojemnika). Należy pamiętać, że sorbet jest na ogół znacznie bardziej miękki niż lody, a limoncello nie pozwoli sorbet całkowicie utwardzić. Więcej limoncello love on Food Republic: A Limoncello To Love
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
LodyLody
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Jak Zrobić Domowy Limoncello
Składniki, których będziesz potrzebować
LimoncelloLimoncello
12
Jedz Jak Bogaty Rzymianin
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn