Lime Cream-Ciasto Z Jeżynami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z limonką i jeżyną. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 339 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jeśli masz sok z limonki, sproszkowaną żelatynę, skondensowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Macadamia Key Lime Pie, oraz Blue Velvet, BlackBerry Curd i Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes.
Instrukcje
W misce, połączyć okruchy, cukier i masło. Naciśnij mieszaninę na dnie i w górę strony 9-calowej szklanej płytki ciasta.
Piec skorupę przez 15 minut; ostudzić.
W rondlu dusić jeżyny, mieszając, aby zapobiec przypaleniu, 10 minut. Wymieszać z cukrem i gotować, aż mieszanina jest gęsta i jammy, 40 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić.
W żaroodpornej misce, posypać żelatynę nad gorącą wodą; odstawić, aż zmiękną, 10 protokół. W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij skondensowane mleko, śmietanę, skórkę z limonki, sok z limonki i żelatynę, aż uformują się miękkie szczyty.
Rozprowadzić schłodzony dżem z jeżyn na skórce; top z kremem limonkowym i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, aż firma.