Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym
Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką mleko, mielony cynamon, likier kawowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym, Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, oraz Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj płytkie naczynie do pieczenia 1 1/2 quart. Odstawić. Kostki chleba wrzucić z roztopionym masłem, a połowę z nich umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Posypać wiśniami lub orzechami pekan. Wierzch wymieszać z pozostałą kostką chleba z masłem.
W dużej misce ubić jajka, 1/2 szklanki cukru, wanilię, ekstrakt migdałowy i sól.
W małym rondlu podgrzać mleko i likier kawowy, a następnie ubić do masy jajecznej.
Wlać mieszaninę na chleb. Naciśnij delikatnie, aby zwilżyć kostki chleba.
Odstawić na 30 minut. Naciśnij kostki chleba ponownie w dół.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki cukru i cynamonu w misce.
Mieszaninę posypać budyniem.
Aby sos karmelowy: w rondlu 2 quart doprowadzić do wrzenia brązowy cukier, masło i syrop kukurydziany. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować przez 1 minutę.
Wlać nawilżone kostki chleba.
Umieść naczynie do pieczenia na większej patelni do pieczenia.
Wlać wrzącą wodę do dużej patelni w połowie strony mniejszej naczynia do pieczenia.
Piec przez 45 do 50 minut, lub do złotego koloru.