Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym

Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym
Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką mleko, mielony cynamon, likier kawowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym, Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, oraz Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj płytkie naczynie do pieczenia 1 1/2 quart. Odstawić. Kostki chleba wrzucić z roztopionym masłem, a połowę z nich umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Posypać wiśniami lub orzechami pekan. Wierzch wymieszać z pozostałą kostką chleba z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
3
W dużej misce ubić jajka, 1/2 szklanki cukru, wanilię, ekstrakt migdałowy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W małym rondlu podgrzać mleko i likier kawowy, a następnie ubić do masy jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Wlać mieszaninę na chleb. Naciśnij delikatnie, aby zwilżyć kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
6
Odstawić na 30 minut. Naciśnij kostki chleba ponownie w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
7
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki cukru i cynamonu w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Mieszaninę posypać budyniem.
9
Aby sos karmelowy: w rondlu 2 quart doprowadzić do wrzenia brązowy cukier, masło i syrop kukurydziany. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
10
Wlać nawilżone kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
11
Umieść naczynie do pieczenia na większej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
12
Wlać wrzącą wodę do dużej patelni w połowie strony mniejszej naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Piec przez 45 do 50 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
14
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn