Light ' N ' Creamy Chocolate Cake Roll
Przepis Light ' N ' Creamy Chocolate Cake Roll można zrobić w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 343 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga angel food Cake mix, batony pieczenia czekolady, blok 1/3-mniej tłuszczu twarogu i kakao. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak doskonałe. Kremowa Rolada Z Ciasta Czekoladowego, Kremowa Czekolada-Angel Food Cake Roll, oraz Lekkie Ciasto Czekoladowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, połączyć 3 łyżki kakao i ciasto wymieszać w dużej misce. Wymieszaj ciasto z dodatkiem kakao zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pokryj galaretkę o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ostudzić ciasto na patelni 5 minut. Ciasto poluzować z boków patelni i obrócić na ręcznik do naczyń posypany 1/2 szklanki cukru pudru; ostrożnie odkleić papier woskowy. Ostudzić ciasto 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew stronie w dół, na stojaku z drutu, i ostudzić całkowicie (około 15 minut).
Aby przygotować nadzienie, umieść czekoladę do pieczenia w szklanej misce; kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minut lub do prawie stopienia, mieszając po 1 minucie. Super.
Umieść serek w średniej misce i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładki. Stopniowo dodawać roztopioną czekoladę i 1 szklankę cukru pudru, dobrze ubijając mieszaninę (mieszanina będzie bardzo gęsta). Delikatnie wymieszaj 1/2 szklanki ubitej polewy do nadzienia i delikatnie złóż pozostałą ubitą polewę.
Ostrożnie rozwiń ciasto; Usuń ręcznik.
Rozłóż nadzienie na cieście, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół zewnętrznych krawędzi. Ponownie zwinąć ciasto i umieścić, szew w dół, na talerzu. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Posypać 1 łyżeczką kakao.
Pokroić ciasto na 10 plastrów; udekorować loki czekoladowe, w razie potrzeby.