Liege belgijskie gofry z cukrem perłowym

Liege belgijskie gofry z cukrem perłowym
Liege belgijskie gofry z cukrem perłowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 457 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Gofry Belgijskie Liege, Belgijskie Gofry W Stylu Liège, oraz Jak zrobić gofry belgijskie Liege.

Instrukcje

1
Drożdże i biały cukier posypać ciepłym mlekiem w małej misce. Mleko nie powinno być większe niż 100 stopni F (40 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Odstawić na 15 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
Ubić jajka, roztopione masło i ekstrakt waniliowy w mieszaninie drożdży, aż do równomiernego wymieszania; odstawić. Wymieszać mąkę i sól w oddzielnej dużej misce i zrobić dobrze w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (18,25 Uncji) Naturalnej Mieszanki Do Ciast1 Opakowanie (18,25 Uncji) Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciepła śmietanka Pół Na PółCiepła śmietanka Pół Na Pół
1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
4
Do studzienki wlać masę jajeczną, następnie wymieszać mieszankę mąki, aż do wyrośnięcia miękkiego ciasta. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 30 minut. Delikatnie wymieszać z cukrem perłowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PerłowyCukier Perłowy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
5
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
6
Na rozgrzaną gofrownicę położyć kulkę ciasta wielkości baseballu. Gotować gofry, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół. Powtórz z pozostałym ciastem. Pozostaw gofry do ostygnięcia na 2 do 3 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn