Libański Fattoosh

Libański Fattoosh
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj libańskiego Fattoosh. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 309 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.04 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sumak, rzodkiewki, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Fattoosh mieszane zioła i tosty Sałatka Pita, Falafel Libański, oraz Papryka Libańska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pieczywo pita umieścić na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż złoty i chrupiące, o 5 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W dużej misce, wymieszać sałatę, pomidory, zielona cebula, ogórek, zielone oliwki, rzodkiewki, zielona papryka, i tosty pita. Doprawić miętą, sumakiem i solą; wymieszać aż do równomiernego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
SumakSumak
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek; mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn