Libański Donair
Need a dairy free main course? Libański Donair może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 693 kalorie, 59G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni middl eastern. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tahini można śledzić to danie główne z Ciasteczka Tahini jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Spróbuj Lamb Donair White Pizza, Libańskie Ciasteczka, oraz Libański Kibbeh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pokrojoną wołowinę do płaskiego, żaroodpornego naczynia. Wymieszać ocet z czerwonego wina, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, ziele angielskie, cynamon, kardamon, czarny pieprz, sól, pomidory i czosnek razem w misce, aż dobrze wymieszane.
Wlać wołowinę, obracając plastry, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Zdjąć pokrywę z naczynia z wołowiną i gotować w nagrzanym piekarniku, aż mięso nie będzie już różowe, około 50 minut. Lekko schłodzić.
W międzyczasie zrobić sos Pietruszkowy, mieszając pietruszkę, słodką cebulę i 1/2 szklanki oliwy z oliwek razem w misce.
Umieść pomidory w misce i odstaw na bok, aż będą potrzebne.
Dodać sos tahini mieszając czosnek, tahini, sok z cytryny, i wody razem w misce. Doprawić do smaku solą.
Aby służyć, umieścić okrągłe chlebek pita na talerzach. Łyżka część mieszaniny mięsa w dół środka każdej rundy pita. Top z pietruszki mix, pomidory, i sos tahini.
Zawiń boki chleba pita wokół nadzienia i podawaj.