Need a dairy free main course? Libański Donair może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 693 kalorie, 59G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni middl eastern. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tahini można śledzić to danie główne z Ciasteczka Tahini jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Spróbuj Lamb Donair White Pizza, Libańskie Ciasteczka, oraz Libański Kibbeh dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ułóż pokrojoną wołowinę do płaskiego, żaroodpornego naczynia. Wymieszać ocet z czerwonego wina, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, ziele angielskie, cynamon, kardamon, czarny pieprz, sól, pomidory i czosnek razem w misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać wołowinę, obracając plastry, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Zdjąć pokrywę z naczynia z wołowiną i gotować w nagrzanym piekarniku, aż mięso nie będzie już różowe, około 50 minut. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W międzyczasie zrobić sos Pietruszkowy, mieszając pietruszkę, słodką cebulę i 1/2 szklanki oliwy z oliwek razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka Cebula
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Umieść pomidory w misce i odstaw na bok, aż będą potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać sos tahini mieszając czosnek, tahini, sok z cytryny, i wody razem w misce. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Tahini
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Aby służyć, umieścić okrągłe chlebek pita na talerzach. Łyżka część mieszaniny mięsa w dół środka każdej rundy pita. Top z pietruszki mix, pomidory, i sos tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Tahini
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Zawiń boki chleba pita wokół nadzienia i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym