Libańska Sałatka z chlebem i pomidorami
Libański chleb i sałatka z pomidorów może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 144 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów, pietruszka z płaskim liściem, melasa z granatu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Libańska Sałatka Chlebowa, Gotuj książkę: Fattoush, Libańska Sałatka z chleba Pita, oraz Feeding Friends: grillowane jagnięce kebaby z Libańską świeżą salsą pomidorową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Podziel bochenki pita i tosty na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż złoty, 10 do 15 protokół. Schłodzić pitas na stojaku i rozbić na kawałki wielkości kęsa.
Podczas gdy pitas są opiekania, ubij razem sok z cytryny, melasa z granatu i sól do smaku w misce do serwowania, a następnie ubić w oleju, aż do zemulgowania.
Dodaj pitas do dressingu z pozostałymi składnikami i wrzuć do połączenia.