Letnie roll-upy warzywne
Letnie roll-upy warzywne mogą być tylko bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 433 kalorie, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz liście bazylii, pesto, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Roladki Warzywne Z Grilla, Delikatesowe Roll-Upy Warzywne, oraz Ogród Warzywa Lasagne Roll Ups.
Instrukcje
Każdy bakłażan i cukinię pokroić wzdłuż na 6 plastrów. Wyłożyć patelnię grillową folią i ułożyć na niej plastry bakłażana i cukinii.
Posmaruj je obficie olejem, a następnie dopraw. Grilluj, aż lekko zbrązowieje, następnie odwróć i powtórz.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, zachowując 2 warzywa osobno.
Ćwierć paprykę i usuń nasiona.
Umieść na grillu, skórkę do góry i grilluj, aż skórki zostaną poczernione.
Przełożyć do miski i przykryć folią. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, odklej Skórki.
Ricottę i pesto wymieszać z odrobiną przypraw. Połóż plasterek bakłażana na powierzchni roboczej i rozłóż niewielką ilością mieszanki ricotty. Przykryć plasterkiem cukinii i posmarować odrobiną ricotty. Przykryć plasterkiem pieprzu, następnie zwinąć z jednego końca i w razie potrzeby zabezpieczyć drążkiem koktajlowym.
Umieścić na talerzu i powtórzyć z pozostałymi warzywami i ricotta mix do 12 roll-up.
Orzeszki piniowe tostujemy na suchej patelni na złoty kolor.
Skropić trochę oleju na roll-upy, a następnie rozsypać orzeszkami pinii i liśćmi bazylii.
Podawać w temperaturze pokojowej.