Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym

Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym
Wietnamskie letnie Roladki z sosem orzechowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 193 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz kremowe masło orzechowe, Chile-pasta czosnkowa, sos hoisin, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym, Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami lub Tofu, oraz Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce; odstawić.Na letnie bułki: doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj krewetki i gotować, aż jasny różowy i tylko nieprzezroczyste, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie. Poklepać krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i położyć na desce do krojenia.Trzymając nóż równolegle do deski do krojenia, połów każdej krewetki poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Umieścić w średniej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce.Ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odcedzić i odstawić.
6
Umieść wszystkie składniki w oddzielnych pojemnikach i ułóż je w następującej kolejności wokół powierzchni roboczej: papier ryżowy, krewetki, makaron ryżowy, kiełki fasoli, mięta, bazylia, kolendra, serrano (jeśli używasz), ogórek, szalotki i sałata.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjmij opakowanie z wody i umieść je na ręczniku.Praca szybko, lay 3 połówki krewetek w rzędzie, wyciąć bok do góry, tuż nad środkiem owijki, pozostawiając około 1 cal miejsca na każdej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
9
Warstwa skąpe 1/4 szklanki makaronu ryżowego nad krewetkami, a następnie kilka kiełków fasoli, 2 z liści mięty, 2 z liści bazylii, 1 gałązka kolendry, i 2 kawałki serrano, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Umieść 4 kije ogórkowe i 2 kawałki scallion po obu stronach stosu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
11
Zwiń jeden kawałek sałaty w kształt cygara i umieść go na stosie makaronu. Złóż dolną połowę owijki z papieru ryżowego na nadzieniu. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki. Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry. Obróć rolkę tak, że szew twarze w dół i rząd twarze krewetek w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Umieść go na obramowanej blasze do pieczenia i przykryj luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniami. Pozostaw 3/4 cala między każdą letnią rolką na arkuszu, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu. Jeśli nie podasz natychmiast, przechowuj letnie rolki szczelnie przykryte folią w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Podawać z sosem orzechowym do zanurzenia.Parowanie napojów: Thomas Fogarty Monterey Gewürztraminer, Kalifornia. Gewürztraminery mogą być doskonałymi winami spożywczymi, o ile nie są zbyt mocno perfumowane i kwiatowe. Dlatego dobrze jest wybrać Gewürz z nowego świata zamiast Alzackiego. To wino z centralnego wybrzeża Kalifornii ma piękne smaki imbiru, białych kwiatów i liczi, które tworzą przyjemną folię dla tych letnich bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GewurztraminerGewurztraminer
Sos OrzechowySos Orzechowy
3 łyżki Suchej Musztardy,3 łyżki Suchej Musztardy,
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Składniki

8Liście sałaty Bibb, pokrojone na półLiście sałaty Bibb, pokrojone na pół2Batoniki toffi Heathchile-pasta czosnkowachile-pasta czosnkowa16smallsświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalne kremowe masło orzechowenaturalne kremowe masło orzechowe1( bakłażany)Ogórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije caloweOgórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije calowe321 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejświeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)świeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)1( bakłażany)ząbek czosnku, tłuczony na pastęząbek czosnku, tłuczony na pastę12 łyżeczki czosnku w proszku1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka kiełków fasoli mung (ofiliżanka kiełków fasoli mung (o256krewetki i żyłki16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowymakaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowy31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)2Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)1Batoniki toffi Heathprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.24 średnie krewetki (o, obrane i deveined24 średnie krewetki (o, obrane i deveined5Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala32świeża bazylia lub liście bazylii tajskiejświeża bazylia lub liście bazylii tajskiej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn