Wietnamskie letnie Roladki z sosem orzechowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 193 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, Serrano chiles, ogórek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami lub Tofu, Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym, oraz Wietnamskie Roladki sałatkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do sosu orzechowego:1
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Orzechowy
2
Wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce; odstawić.Na letnie bułki: 1branie średniego rondla z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj krewetki i gotować, aż jasny różowy i tylko nieprzezroczyste, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
4
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie. Poklepać krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i położyć na desce do krojenia.2 trzymając nóż równolegle do deski do krojenia, połów każdej krewetki poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ręczniki Papierowe
Durszlak
Nóż
5
Umieścić w średniej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce. 3 ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
6
Odcedzić i odstawić.4
7
Umieść wszystkie składniki w oddzielnych pojemnikach i ułóż je w następującej kolejności wokół powierzchni roboczej: papier ryżowy, krewetki, makaron ryżowy, kiełki fasoli, mięta, bazylia, kolendra, serrano (jeśli używasz), ogórek, szalotki i sałata.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Makaron Ryżowy
Owijarki Sajgonki
Zielona Cebula
Kolendra
Ogórek
Sałata
Krewetki
Bazylia
Mięta
8
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia
9
Wyjmij opakowanie z wody i umieść je na ręczniku.6Working szybko, położyć 3 połówki krewetek w rzędzie, wyciąć bok do góry, tuż nad środkiem owijki, pozostawiając około 1 cala miejsca z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Woda
10
Warstwa skąpe 1/4 szklanki makaronu ryżowego nad krewetkami, a następnie kilka kiełków fasoli, 2 z liści mięty, 2 z liści bazylii, 1 gałązka kolendry, i 2 kawałki serrano, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
Kiełki Fasoli
Makaron Ryżowy
Mięta
Kolendra
Krewetki
11
Umieść 4 kije ogórkowe i 2 kawałki scallion po obu stronach stosu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Zielona Cebula
Makarony
12
Zwiń jeden kawałek sałaty w kształt cygara i umieść go na stosie makaronu. 7-krotnie dolną połowę owijki papieru ryżowego nad nadzieniem. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Sałata
Makarony
Rolka
13
Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry. 8wróć rolkę tak, że szew twarze w dół i rząd twarze krewetek w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Rolka
14
Umieść go na obramowanej blasze do pieczenia i przykryj luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniami. Pozostaw 3/4 cala między każdą letnią rolką na arkuszu, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu.9Jeśli nie podawać natychmiast, przechowywać letnie rolki szczelnie przykryte folią w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Patelnia
15
Podawać z sosem orzechowym do zanurzenia.Parowanie napojów: Thomas Fogarty Monterey Gewrztraminer, Kalifornia. Gewrztraminery mogą być doskonałymi winami spożywczymi, o ile nie są zbyt mocno perfumowane i kwiatowe. Dlatego dobrze jest wybrać gewrz z nowego świata zamiast Alzackiego. To wino z Kalifornijskiego wybrzeża środkowego ma piękne smaki imbiru, białych kwiatów i liczi, które tworzą przyjemną folię dla tych letnich bułeczek.