Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym

Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym
Wietnamskie letnie Roladki z sosem orzechowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 193 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, Serrano chiles, ogórek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami lub Tofu, Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym, oraz Wietnamskie Roladki sałatkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu orzechowego:1
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
2
Wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce; odstawić.Na letnie bułki: 1branie średniego rondla z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj krewetki i gotować, aż jasny różowy i tylko nieprzezroczyste, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie. Poklepać krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i położyć na desce do krojenia.2 trzymając nóż równolegle do deski do krojenia, połów każdej krewetki poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
NóżNóż
5
Umieścić w średniej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce. 3 ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Odcedzić i odstawić.4
7
Umieść wszystkie składniki w oddzielnych pojemnikach i ułóż je w następującej kolejności wokół powierzchni roboczej: papier ryżowy, krewetki, makaron ryżowy, kiełki fasoli, mięta, bazylia, kolendra, serrano (jeśli używasz), ogórek, szalotki i sałata.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
OgórekOgórek
SałataSałata
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
MiętaMięta
8
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij opakowanie z wody i umieść je na ręczniku.6Working szybko, położyć 3 połówki krewetek w rzędzie, wyciąć bok do góry, tuż nad środkiem owijki, pozostawiając około 1 cala miejsca z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
10
Warstwa skąpe 1/4 szklanki makaronu ryżowego nad krewetkami, a następnie kilka kiełków fasoli, 2 z liści mięty, 2 z liści bazylii, 1 gałązka kolendry, i 2 kawałki serrano, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
MiętaMięta
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
11
Umieść 4 kije ogórkowe i 2 kawałki scallion po obu stronach stosu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Zielona CebulaZielona Cebula
MakaronyMakarony
12
Zwiń jeden kawałek sałaty w kształt cygara i umieść go na stosie makaronu. 7-krotnie dolną połowę owijki papieru ryżowego nad nadzieniem. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
SałataSałata
MakaronyMakarony
RolkaRolka
13
Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry. 8wróć rolkę tak, że szew twarze w dół i rząd twarze krewetek w górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
14
Umieść go na obramowanej blasze do pieczenia i przykryj luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniami. Pozostaw 3/4 cala między każdą letnią rolką na arkuszu, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu.9Jeśli nie podawać natychmiast, przechowywać letnie rolki szczelnie przykryte folią w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
15
Podawać z sosem orzechowym do zanurzenia.Parowanie napojów: Thomas Fogarty Monterey Gewrztraminer, Kalifornia. Gewrztraminery mogą być doskonałymi winami spożywczymi, o ile nie są zbyt mocno perfumowane i kwiatowe. Dlatego dobrze jest wybrać gewrz z nowego świata zamiast Alzackiego. To wino z Kalifornijskiego wybrzeża środkowego ma piękne smaki imbiru, białych kwiatów i liczi, które tworzą przyjemną folię dla tych letnich bułeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
PijPij
ImbirImbir
LicziLiczi
RolkaRolka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
Udostępnij Ten Przepis
17
Drukuj
18
E-mail
19
Zapisywanie (931)

Składniki

8Liście sałaty Bibb, pokrojone na półLiście sałaty Bibb, pokrojone na pół2Batoniki toffi Heathchile-pasta czosnkowachile-pasta czosnkowa16smallsświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalne kremowe masło orzechowenaturalne kremowe masło orzechowe1( bakłażany)Ogórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije caloweOgórek angielski, obrany i pokrojony w 1/4 na 1/4-2-1/2-kije calowe321 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejświeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)świeże liście mięty (z ok. 1 pęczka)1( bakłażany)ząbek czosnku, tłuczony na pastęząbek czosnku, tłuczony na pastę11 łyżka suszonego oreganoprażone i pistacjeprażone i pistacje32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 1 1/2 średnich limonek)85opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka kiełków fasoli mung (ofiliżanka kiełków fasoli mung (o256krewetki i żyłki16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych16 (8-1 / 2-calowych) okrągłych papierowych opakowań ryżowych113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowymakaron z suszonym ryżem lub wermiszel ryżowy31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, ćwiartowane wzdłuż, a następnie cięte w poprzek na 2-1 / 2-calowe kawałki (tylko białe i jasnozielone części)2Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)Serrano chiles, łodygi, połówki, nasiona usunięte, i cienko pokrojone wzdłuż na 32 kawałki (opcjonalnie)1Batoniki toffi Heathprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge24 średnie krewetki (o, obrane i deveined24 średnie krewetki (o, obrane i deveined5Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala32świeża bazylia lub liście bazylii tajskiejświeża bazylia lub liście bazylii tajskiej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn