Letnie Kaboby Warzywne
Letnie Kaboby warzywne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 3,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1325 kalorii, 52g białka, oraz 26g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pokrojonych warzyw, sól, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnie mieszane warzywa i wołowina Kabobs, Letni Stek Kabobs, oraz Grillowane Letnie Owoce Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szaszłyki namoczyć w wodzie 1 godzinę.
Ubij razem Wino i następne 6 składników, aż dobrze wymieszane; rezerwy 1/4 szklanki.
Połącz pozostałą mieszankę białego wina i warzyw w dużej misce. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
Usuń warzywa z marynaty, odrzucając marynatę.
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko). Nawlecz warzywa na szaszłyki i grilluj zgodnie ze wskazówkami w "wytycznych i czasach gotowania dla Kabobów warzywnych" poniżej.
Przekaż szaszłyki na talerz.
W razie potrzeby usuń warzywa ze szaszłyków.
Podawać z zarezerwowaną 1/4 szklanki mieszanki białego wina.
Wytyczne i czasy gotowania dla Kabobów warzywnych.
Warzywa pokroić grube, więc pozostaną na szaszłykach podczas gotowania. Nawlecz jeden rodzaj warzyw na każdy szpikulec, gwintując tak, aby wycięte boki leżały płasko na ruszcie do gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie. Szaszłyki grillowe, przykryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła zgodnie z poniższymi czasami. Twoim celem jest osiągnięcie delikatnych, lekko zwęglonych warzyw.
Pokroić na 3/4 cala; nawlec na szaszłyki. Czas grillowania: 7 do 10 minut z każdej strony lub do miękkości.
Usuń łodygi i nawlecz na podwójne szaszłyki. Czas grillowania: 6 do 8 minut z każdej strony lub do miękkości.
Pokrój bakłażan Japoński na 3/4-calowe rundy.
Pokroić włoski bakłażan poprzecznie na ćwiartki; pokroić w plastry 3/4 cala. Nawlecz na szaszłyki. Czas grillowania: 5 do 6 minut z każdej strony lub do miękkości.
Pokroić w paski o grubości 1 cala; szaszłyki gwintowane. Czas grillowania: 4 do 5 minut z każdej strony lub do miękkości.
Grzyby. Przygotowanie: przyciąć łodygi i nawlec na szaszłyki. Czas grillowania: 3 do 5 minut z każdej strony lub do miękkości.
Pokroić w kliny i nawlec na szaszłyki. Czas grillowania: 3 lub 4 minuty z każdej strony lub do lekko zwęglonego.
Pomidorki koktajlowe. Przygotowanie: nawlec na podwójne szaszłyki. Czas grillowania: od 1 do 3 minut z każdej strony lub tylko do momentu, gdy skórki zaczną się dzielić.