Letnie Ciasto Jagodowe
Lato berry Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka żółtka, doskonała skorupa pie, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Berry Berry Summer Pie, Letnie Ciasto Jagodowe, oraz Letnie Ciasto Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj deskę do ciast, blat marmurowy lub blat kuchenny. Ciasto podzielić na pół. Pat każdy kawałek ciasta do płaskiej rundy. Lekko mąkę wałek do ciasta.
Wałkuj ciasto tylko w jednym kierunku, obracając ciasto nieustannie, aby nie przywierało do powierzchni.Używając płyty pie jako przewodnika, zmierz ciasto rozwałkowane, powinno być nieco większe niż płyta pie i grubości 1/8 cala. Zwiń zwinięte ciasto na pół, aby łatwiej je podnieść. Rozłóż, delikatnie dopasowując ciasto do talerza ciasta, umożliwiając równomierne powieszenie ciasta nad krawędzią. Nie przycinaj jeszcze ciasta.Wymieszaj jagody, cukier, skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i szczyptę soli. Wypełnij Pie shell nadzieniem jagodowym.Następnie rozwałkuj drugą skórkę w taki sam sposób, jak w przypadku dna. Za pomocą ostrego, spiczastego noża lub małego ozdobnie ukształtowanego noża wyciąć małe otwory wentylacyjne w dekoracyjny wzór. Złożyć okrąg na pół i umieścić złożone ciasto na jednej połowie ciasta. Rozłóż, naciskając górne i dolne ciasto razem. Przyciąć krawędzie nożyczkami, pozostawiając pół cala zwis. Złóż dolne ciasto zwisające na górze i mocno naciśnij, aby uszczelnić. Zagniatanie obręczy, za pomocą palców lub palców widelca.
Ubić żółtka i śmietanę. Udekoruj wierzchy ciast wycinankami, szczotkując DNA myciem jajecznym, aby pomóc im przylegać. Ciasto przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Wierzch ciasta umyć jajkiem i posypać cukrem turbinado.
Przenieść do pergaminu pokryte obręczy blachy do pieczenia.
Piec do bulgotania soków, a blaty są złotobrązowe, około 1 godziny 20 minut (namiot z folią, jeśli skórka jest zbyt ciemna).
Ostudzić co najmniej 1 godzinę.Schłodzone ciasto można przechowywać przez noc, przykryte w temperaturze pokojowej. Nie przechowywać w lodówce.