Letnia Zupa Z Cukinii
Letnia zupa z cukinii może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 342 kalorie, 32G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Za $2.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Mieszanka soli i pieprzu, estragonu, cukinii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 50 minut. Z łyżką wynik 51%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Złota Cukinia I Letnia Zupa Z Dyni, Letnia Cukinia, oraz Letnia Zapiekanka Z Cukinii.
Instrukcje
Umieść kostki cukinii w durszlaku; posyp 2 łyżeczkami soli i odstaw do odsączenia na 30 minut.
W międzyczasie połącz w blenderze pomidory roma, duszone pomidory, koncentrat pomidorowy i wodę; zmiksuj na gładką masę.
Wlej mieszankę pomidorów i bulion z kurczaka do dużego garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; natychmiast zmniejszyć ogień do małego; dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek, cebulę, zieloną paprykę i cukinię, gotuj i mieszaj, aż cebula będzie klarowna, a cukinia lekko brązowa, około 10 minut.
Przenieś warzywa do blendera i kilka razy pulsuj, wystarczy posiekać.
Dodaj warzywa do garnka; dodaj sok z cytryny, koperek, estragon i pietruszkę. Dusić bez przykrycia przez 35 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj parmezan, sól i pieprz do smaku. Dusić dodatkowe pięć minut.
Odstaw na dziesięć minut przed podaniem.